teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemingenjör Medtech - Uppsala

Företag EdZa AB
Ort
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Systemingenjör Medtech - Uppsala

Prevas är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. I Uppsala arbetar de primärt inom medicinteknik och Life Science med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Analytiska instrument för patientvård eller forskning är ett exempel och de har vana av helhetsåtaganden, vilket innebär att deras kunder kan komma med en enkel idé eller skiss så tar Prevas det därifrån hela vägen till färdig produkt.

I din roll som systemingenjör hos Prevas så kommer du att få ett varierat jobb med en stabil utgångspunkt. Stor del av utvecklingsarbetet sker i Prevas lokaler som ligger i centrala Uppsala ett stenkast ifrån Uppsala centralstation. Här finns det en enkel mekanikverkstad, ett elektroniklabb och ytor för montage av prototyper. Prevas har helt enkelt anammat utveckling ”In-House” till fullo, vilket skapar goda förutsättningar för effektiva kundprojekt och att du som systemingenjör smidigt kan hålla koll på projektets alla trådar.

Vem är du?
Du håller reda på saker och ting samtidigt som du besitter en förståelse för hur mekanik, elektronik och mjukvara samspelar i olika system. Om det uppstår problem så är du direkt på hugget och försöker få fram en lösning tillsammans med dina kollegor. Du ska kunna växla mellan att vara i en koordinerande roll och att på egen hand utveckla delsystem eller detaljer. Utöver dina personliga egenskaper ser vi även att du har:

 • BSc eller MSc inom teknisk fysik, maskinteknik, systemvetenskap, data/IT eller liknande

 • Har 3-5 års relevant industriell erfarenhet* (Life Science/Medtech)

 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift

*Vid avsaknad av Life Science/Medtech-erfarenhet är tidigare arbete inom annan reglerad verksamhet meriterande (t ex Försvar, Livsmedel & Fordon).

Rollen
Typiska arbetsuppgifter för en systemingenjör i utvecklingsprojekt kan vara:

 • Skapa kravspecifikationer baserat på kundönskemål

 • Utföra designutvärderingar

 • Koordinera tvärfunktionella aktiviteter (Mekanik/Mjukvara/Elektronik/Automation/Kemi)

 • Planera och utföra test- & verifieringsaktiviteter

 • Skriva dokumentation på både svenska och engelska till produkters tekniska fil

 • Stödfunktion vid arbete kring regulatorisk uppfyllnad

 • Delprojektledning med leveransansvar

 • Utveckla tekniska detaljer eller system

Din framtid
Du kommer initialt var anställd hos Ed:Za men med möjligheter att fortsätta din karriär hos Prevas.
Att vara en del av samarbetet mellan Prevas och Ed:Za innebär att du kommer att få rätt stöd och fokus för att du skall utvecklas på bästa sätt. Vi arbetar alltid utifrån våra hörnstenar – Tydliga mål och rätt coachning. Tillsammans med ditt driv och ambition blir det en kraftfull kombination.

Välkommen med din ansökan!
Urval sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan så fort som möjligt. Rekryteringsprocessen hanteras av Ed:Za och alla frågor relaterade till tjänsten och processen ska riktas till oss. Tveka inte på att höra av dig till oss vid frågor eller funderingar!

 

 

Dela detta jobb

Systemingenjör Medtech - Uppsala

EdZa AB