teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Junior elkonstruktör till OCS i Borås!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Junior elkonstruktör till OCS i Borås!

Är du en elkonstruktör som trivs att jobba i tvärfunktionella team på projektbasis med kunder inom exempelvis fordons- och flygindustrin? Ser du dessutom dig själv som en noggrann och detaljfokuserad person som ser fram emot en arbetsdag karaktäriserad av att tyda tekniska komplexa instruktioner och omvandla dem till skräddarsydda lösningar? Hos OCS får du möjlighet att jobba med- och utveckla de allra senaste systemen för Industri 4.0 i kundspecifika projektteam. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

OCS är i tillväxtfas och söker nu en Elkonstruktör till deras huvudkontor i Viared, Borås. OCS erbjuder smarta interna transportsystem för flertalet branscher, mestadels fordons- och flygindustrin, men under senare år även till den växande cykelindustrin i Europa. Lösningarna är framförallt baserade på företagets egenutvecklade hängtransportörer med fokus på hög kvalitet och automationsnivå.

Tjänsten passar dig som söker en ny utmaning där du får vara delaktig och påverka ditt arbete under processens gång och tillhöra ett team där det uppmuntras att ställa frågor, komma med förslag och lyfta din åsikt. Tjänsten som Elkonstruktör på OCS innebär stort ägandeskap av dina egna arbetsuppgifter samtidigt som du är en viktig del av teamet. Du kommer att arbeta i kundspecifika projekt där du ingår i ett tvärfunktionellt team som består av en projektledare, konstruktörer, projektingenjörer, PLC-ansvarig och montörer. Som Elkonstruktör ställs du varje dag inför varierande utmaningar där förutsättningarna ständigt förändras och sätter höga krav på att vara innovativ för att hitta en optimal lösning till respektive projekt. Detta gör du i nära samarbete med dina kollegor genom bland annat att du konstruerar, gör kraftberäkningar, uppdaterar standardritningar och har löpande kontakt med underleverantörer.

Arbetsmiljön hos OCS återspeglar trivsel, högt tempo och stort eget ansvar där individens såväl som gruppens behov sätts i fokus. OCS är måna om att säkerställa att nya medarbetare får rätt förutsättningar för att kunna lyckas med sina arbetsuppgifter och erbjuder ett gediget introduktionsprogram inkluderande företagspresentationer och mentorskap av en mer senior kollega.

Förutom utveckling och konstruktion genomför OCS också förmontering och testuppbyggnad på huvudkontoret i Viared innan slutlig montering hos kund. Således får du följa processen från skiss till slutresultat. Vill du ha bättre förståelse för deras produkter? Kika då in videon nedan:

Arbetsuppgifter

Vi tror att en framgångsfaktor för denna tjänst är ditt genuina intresse för teknik och framförallt för industri 4.0 och automation. Som person är du en flexibel lagspelare som trivs med att jobba i projektbaserade team. Du besitter god social kompetens och hög grad av personlig mognad då du agerar representant för OCS samt kommer att behöva konsultera kund med olika lösningsförslag. Du ser inga problem med att snabbt kunna skifta fokus då du kommer att jobba i flera parallella projekt och är vidare duktig på att ansvara för och driva dina egna arbetsuppgifter framåt. Du kommer bland annat att få:

 • Bedriva elkonstruktion i EPLAN.

 • Skapa och ta fram underlag till kund.

 • Ta fram och utveckla standardmoduler samt standardelskåp.

 • Ha tät dialog med PLC-ansvariga och mekanikkonstruktörer.

Vi söker dig som

 • Har en avklarad YH- eller Högskoleingenjörsexamen inom automation, mekatronik eller el.

 • Praktisk erfarenhet av elskåpsbyggnation.

 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 • Innehar B-körkort.

Meriterande:

 • Kunskaper i tyska i tal och skrift.

 • Något års relevant arbetslivserfarenhet.

 • Kunskap av EPLAN.

Som person är du:

 • Flexibel

 • Serviceinriktad

 • Ansvarstagande

 • Problemlösande

Övrig information:

 • Start: Enligt överenskommelse.

 • Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.

 • Lön: Marknadsmässig.

 • Placering: Viared, Borås

På OCS värnar de om deras medarbetare, utveckling och trivsel. OCS har ett generöst bonussystem som fördelas utefter årets omsättning och resultat, är anslutna till kollektivavtal, bjuder och inkluderar alla deras medarbetare i en sjukvårdsförsäkring samt friskvårdsbidrag och erbjuder hälsokontroller vartannat år.

Information om företaget

Läs mer om OCS här!

Dela detta jobb

Junior elkonstruktör till OCS i Borås!

Academic Work