teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Bygglovshandläggare/inspektör till Bygglovsavdelningen

Ort
Utgår

2022-07-01

Ansök nu

Bygglovshandläggare/inspektör till Bygglovsavdelningen

Om tjänsten

Vi erbjuder dig utmanande och meningsfulla arbetsuppgifter i en organisation där du är delaktig i att utveckla verksamheten, skapa innovationer och initiera förbättringar. Vill du vara med på vår resa? Välkommen med din ansökan! 

Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi blir snabbt fler och söker nu dig som brinner för myndighetsutövning ur ett invånarperspektiv. Denna fantastiska tjänst ger dig möjlighet att driva Norrtälje kommun framåt. 

 

Arbetsbeskrivning

Då vår kollega går i pension söker vi nu en lösningsorienterad och engagerad bygglovshandläggare/byggnadsinspektör till vår bygglovsavdelning. Handläggning av ärenden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken (tillstånd och tillsyn) utgör basen för verksamheten och omfattar hantering av bygglov, anmälan, strandskyddsdispenser och tillsynsfrågor. I tjänsten har du mycket kontakt med allmänheten genom rådgivning och information gällande frågor som rör bygglovsprocessen. Du kommer även att ha omfattande kontakter med övriga avdelningar/kontor inom Norrtälje kommun, myndigheter, byggherrar och entreprenörer.

Hos oss har arbetet alltid två delar, sitt ”vanliga jobb” som man i grunden är anställd för och jobbet att aktivt bidra till utveckling. Din kunskap, engagemang och kreativitet är vår viktigaste resurs och vi förväntar oss att alla är med och utvecklar och effektivisera vårt arbete. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom bygglovshandläggning, byggnadsteknik eller har annan lämplig aktuell utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av kommunal verksamhet med inriktning på plan- och bygglagsfrågor. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och kunna skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation. B-körkort erfordras.

Bygg- och miljökontoret arbetar aktivt med verksamhetsutveckling med invånaren i fokus. Vi är ett prestigelöst team som trivs på vår arbetsplats. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser. För att passa in i rollen som bygglovhandläggare hos oss, tror vi att du är en serviceinriktad, effektiv person med utvecklingsdriv och öga för tekniska lösningar för att förbättra för våra invånare.

 

Om arbetsplatsen

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar idag ca 100 engagerade medarbetare inom avdelningarna: bygglov, miljö- och hälsoskydd, geodata, mark- och exploatering samt plan. Norrtälje är en expansiv kommun vilket innebär ett högt in- och utflöde av t ex byggrelaterade ärenden. Bygglovsavdelningen består av ca 19 medarbetare som hanterar ca 3000 ärenden per år. Kommunen har idag dessutom ca 30 000 fastigheter som är beroende av enskilda VA-lösningar och det pågår en omfattande utbyggnad av det kommunala VA-nätet.

Med en sådan stor verksamhet är utvecklingsfrågorna högt prioriterade och vi arbetar systematiskt med verksamhetsutveckling. Norrtälje kommun arbetar Lean-inspirerat vilket innebär att vi bl.a. jobbar med ständiga förbättringar med hjälp av ett avvikelse- och förbättringsförslagssystem. En förutsättning för att kunna arbeta effektivt, modernt och med invånarfokus är en digitaliserad miljö. I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund, Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov.

 

Så tycker medarbetare 

”En härlig och hjälpsam grupp, och mycket frihet under ansvar.”
– Mikael Stigell, Bygglovshandläggare
 

”Sök dig till oss för vi har alltid kul på jobbet, tillsammans”
– Karolina Nordstrand, Bygglovshandläggare och tillsynssamordnare
 

 "Trevliga medarbetare och ett mycket bra arbetsklimat"
- Robin Samuelsson, Bygglovshandläggare

 

Anställningsform

Anställningsform: Heltid

Tillträde snarast. Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2022-05-31

Sista ansökningsdag:

2022-07-01

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Bygglovshandläggare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Johan Andersson, johan.andersson@norrtalje.se, 0176-71664

Naturvetarna

Christin Persson, christin.persson@norrtalje.se, 073 962 33 64

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Dela detta jobb

logga
Bygglovshandläggare/inspektör till Bygglovsavdelningen

Norrtälje kommun