teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi söker en ingenjör som är innovativ och affärsdriven med ett brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida transportsystem. Som biträdande utredare/Innovationsledare kommer du vara verksam inom programmet för Digitaliseringen av transportsystemet. I den här rollen får du arbeta i en entreprenöriell och dynamisk miljö med att snabbt pröva, bekräfta och avfärda idéer och lösningar som kan skapa samhällsnytta. Utöver det får du bidra till att koordinera utvecklingen inom detta framtidsområde för Trafikverket och samhället. Urvalet sker löpande, så tveka inte på att söka tjänsten redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker en Biträdande Utredare/Innovationsledare till Trafikverkets verksamhetsområde Planering - program digitalisering av transportsystem med placering i Göteborg.

Programmet, som är ett innovation- och förändringsprogram, har rollen att identifiera, pröva och implementera nya typer av åtgärder där digitalseringens möjligheter kan komma till nytta i vägtransportsystemet. Områden som är i fokus är bland annat uppkoppling, dataanlays och förmågan att använda nya datakällor i planeringsarbetet. Målbilden är att de nya lösningarna kan ersätta mer traditionella åtgärder som kräver en större om- eller nybyggnad av infrastrukturen. På så vis kan lösningarna bli kostnadseffektiva och skapa nyttor framåt. Det kan vara i form av ökad tillgänglighet, ökad trafiksäkerhet eller minskad miljö- och klimatpåverkan. Programmet har också ett stort mått av samverkan med externa parter som fordonsindustrin, telekom, akademi, kommuner, tjänsteleverantörer m.fl.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

 • Skräddarsytt utbildningsprogram

 • Löpande coachning

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Biträdande utredare/Innovationsledare kommer du arbeta mot digitaliseringsfrågor på vägsidan - ett spännande och omfattande utvecklingsområde för Trafikverket. Du kommer att arbeta nära en erfaren utredningsledare, där du kommer vara med och bidra i hela programmets arbetsuppgifter. Proaktivt arbete är en viktig del inom denna roll. Arbetet innefattar bland annat:

 • Att driva projekt och stötta i projekt samt hålla i förstudier/utredningar för att få framdrift i olika innovationsområden.

 • Att framöver arbetsleda sommarjobbare som programmet tar in.

 • Ha kontakt med interna/externa aktörer.

 • Stöd i att ta fram beslutsunderlag.

 • Hålla Workshops/möten och presentationer.

 • Vi uppmuntrar också att du kommer med förslag på nya arbetssätt och lösningar på utmaningar.

Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleingenjörsexamen som är högst tre år gammal inom samhällsbyggnadsteknik, samhällsplanering, industriell ekonomi eller annan likvärdig utbildning (examensbevis behöver uppvisas).

 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift då kommunikation och dokumentation är en stor del av tjänsten.

 • Har ett stort intresse för hur ny teknik kan komma samhället till nytta.

 • Trivs med att arbeta iterativt och explorativt där en hög grad av proaktivitet är en viktig del av arbetet.

Meriterande

 • Kurs inom Innovationsledning från universitet/högskola.

 • Erfarenhet och kunskap inom IT/data.

 • God planeringskompetens.

 • Innehar arbetslivserfarenhet sedan tidigare inom liknande arbetsroll.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och att du lätt kan knyta kontakter med andra. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Vi ser att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning, prestigelöshet och en nyfikenhet för att utvecklas i tjänsten.

Övrig information

 • Start: Omgående, enligt överenskommelse.

 • Omfattning: Heltid 8-17, tillsvidare.

 • Placering: Göteborg

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Biträdande utredare/Innovationsledare till Trafikverket Göteborg

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2022-07-15

Ansök nu

Dela detta jobb